vaccine mod helvedesild i middelfart, vejle, kolding og fredericia

Helvedesild-vaccine

Kontakt Trekantens Vaccinecenter, for rådgivning og vejledning

Har du spørgsmål?

Send os en besked og vi vil besvare din henvendelse hurtigst muligt.

Vaccine mod helvedesild

Trekantens Vaccinecenter, som dækker Middelfart, Vejle, Kolding, Fredericia, tilbyder vaccination mod Helvedesild. Trekantens Vaccinecenter er certificeret via Apovac til at udføre vaccinationer, og vaccinationerne udføres altid af faguddannet og certificeret personale.

 

Sådan smitter helvedesild

Helvedesild er et yderst smertefuldt udslæt. Helvedesild smitter kun ved tæt og direkte kontakt. Årsagen til smitte er en genaktivering af varicella-zoster virussen, der bl.a. også er årsag til skoldkopper. Selvom du tidligere har haft skoldkopper, kan du altså stadig udvikle helvedesild.

Helvedesild rammer 10-20 procent af befolkningen

Helvedesild rammer omtrent 10-20 procent af befolkningen, og risikoen for at få helvedesild stiger væsentligt med alderen. Det er derfor typisk personer over 60-års-alderen, der får varicella-zoster virussen genaktiveret og dermed udvikler helvedesild.

Symptomer på helvedesild kan være meget smertefulde, og det kan derfor være en god idé at lade sig vaccinere.

Helvedesild-vaccinen indeholder svækket, levende varicella-zoster virus. Virus i vaccinen er det samme som i skoldkoppevaccinen – dog er indholdet af virus i vaccinen mod helvedesild 14 gange større.

Helvedesild-vaccinen er godkendt til personer fra 50-års-alderen, og du bør specielt overveje den, hvis du er over 60-års-alderen, og tidligere har haft skoldkopper.

Vaccination mod helvedesild gives som en injektion

Vaccinen mod helvedesild bliver givet som en injektion under huden i overarmen omkring tricepsområdet. Vaccinen skal gives to gange.

Hvis du er under 50-års-alderen, bør du ikke modtage vaccinen mod helvedesild. Derudover må den ikke blive givet til personer, der er allergiske overfor indholdsstofferne i vaccinen eller personer med nedsat immunforsvar. Er du gravid eller ammende, kan du heller modtage vaccinen.