HPV-vaccine i middelfart, vejle, kolding og fredericia

HPV vaccine

Kontakt Trekantens Vaccinecenter, for rådgivning og vejledning

Har du spørgsmål?

Send os en besked og vi vil besvare din henvendelse hurtigst muligt.

HPV vaccine

Trekantens Vaccinecenter, som dækker Middelfart, Vejle, Kolding, Fredericia, tilbyder HPV Vaccine. Trekantens Vaccinecenter er certificeret via Apovac til at udføre vaccinationer, og vaccinationerne udføres altid af faguddannet og certificeret personale.

Human Papilloma Virus, også kaldet HPV, er en virus, der bliver overført ved direkte kontakt med andre mennesker. Der findes over 100 forskellige typer af Human Papilloma Virus, som hver især kan forårsage forskellige sygdomme. Disse sygdomme kan blandt andet være; hudvorter, kønsvorter og kræft.

HPV smitter generelt ved direkte kontakt, hvor berøring eller spytpartikler udveksles, mellem en smittet og en rask person. Men virussen kan også smitte ved seksuel kontakt. 

Alle piger og kvinder anbefales en HPV-vaccination

Det anbefales alle piger og kvinder at modtage en HPV-vaccination, da det er en stærk forebyggelse mod livmoderhalskræft.

Vaccinen gives som en injektion i den store skuldermuskel, der strækker sig ned over overarmen ligesom ved mange andre vacciner. Efter vaccinationen kan du opleve smerter i skulderen, hvor vaccinen blev givet, men det vil gå over efter få dage.

Vaccination mod HPV er en gratis vaccination, der tilbydes som led i børnevaccinationsprogrammet til 12-årige piger inden seksuel debut. Vaccinen er gratis for piger, frem til de fylder 18 år. Vaccinationen kan dog have effekt hos kvinder i alle aldre, hvorfor det anbefales, at du modtager en HPV-vaccination uanset alder. 

HPV vaccine til mænd

Trekantens vaccinecenter, som dækker Middelfart, Vejle, Kolding, Fredericia, tilbyder også HPV Vaccine til mænd. Trekantens Vaccinecenter er certificeret via Apovac til at udføre vaccinationer, og vaccinationerne udføres altid af faguddannet og certificeret personale

HPV er en virus, der bliver overført ved direkte kontakt med andre mennesker. Der findes over 100 forskellige typer af human papilloma virus, som hver især kan forårsage forskellige sygdomme. Disse sygdomme kan blandt andet være hudvorter, kønsvorter og kræft. 

HPV-type 16 og HPV-type 18 er årsag til mere end 70 procent af tilfælde med livmoderhalskræft. Desuden er HPV-virussen relateret til kræft i hoved-hals-region og omkring kønsorganerne, hvor blandt andet endetarmskræft og peniskræft er inkluderet. HPV-type 6 og HPV-type 11 er derudover årsag til 90 procent af tilfælde med kønsvorter, som har den lægefaglige betegnelse ‘kondylomer’. Derfor kan HPV-virussen ramme både kvinder og mænd.

Vaccine beskytter mod livmoderhalskræft og andre HPV-relaterede kræftformer

Der er i gennemsnit cirka 400 tilfælde af livmoderhalskræft om året i Danmark, hvor dødstallet gennemsnitligt er omkring 100 personer hvert år. Desuden er HPV relateret til cirka 400 tilfælde årligt af kræft i mund, svælg, anus og penis hos mænd.

Mænd og drenge bør derfor også få en HPV Vaccination, da vaccinen, udover at give beskyttelse mod kønsvorter, kan beskytte mod HPV-relaterede kræftformer i hoved-halsregionen, analkanalen og penis. Vaccinationen er gratis for drenge født efter den 1. Juli 2007. Den gratis vaccination gælder, indtil de fylder 18 år.